WERKEN BIJ HILTEN
Sinds 1979 staat De HiltenHal al garant voor indoor en outdoor sporten. Maar misschien is "de Hal" nog wel bekender om de sfeer aan de bar! En daar hebben al heel veel horecamedewerkers, jong en oud, ervaren en beginnend aan bijgedragen! Naast de technische vaardigheden is de gastvrije ontvangst dan ook erg belangrijk. Met een vriendelijke lach achter de bar en wat persoonlijke aandacht, zal niemand het erg vinden als het drankje of de bitterballen een keer iets langer op zich laten wachten. Je kunt uiteraard tijdens je werk gewoon een drankje of eten pakken voor jezelf. Buiten roken? Zoek een geschikt moment en nog liever: wacht tot na werktijd. Even op je telefoon? Geen probleem, maar graag alleen voor belangrijke zaken. Ook als er niemand is valt er altijd wat te doen. En voor aanwezige gasten is het niet gezellig als je veel op je telefoon bezig bent. Daarnaast wordt er van je verwacht om discreet om te gaan met privégerelateerde verhalen aan de bar of andere gevoelige situaties. Het is bepaald geen reclame als via personeel gevoelige verhalen over gasten of over de hal rond worden verteld. Zit je met een situatie in je maag? Blijf er niet mee rondlopen. en bespreek het met collega's en/of Remco. Vind je werken in de horeca leuk? Dan vind je werken bij Hilten top!
WERKZAAMHEDEN:
OPENEN:
Sleutel:
- Sleutelkastje rechts van voordeur openen:
- Toets code in en draai 2 maal helemaal rond naar “open” en trek klepje open
- Sleutel eruit halen en kastje weer dicht draaien
- Deze sleutel past op:
- Voordeur
- Dubbele deur naar buitenterras
- Deur van kantoor/shop
Alarm uitzetten:
- Als het alarm niet piept dan kan het zijn dat er geen alarm op staat. Dan dus geen code intoetsen, anders schakel je het alarm in’
- Als je een verkeerde code hebt ingetoetst kun je met de toets “terug” (linksboven) het opnieuw proberen. Of je toetst 4 (verkeerde) cijfers in waarna je opnieuw de code in kan toetsen
- Als het alarm toch afgaat dan belt snel daarna de alarmcentrale. Laat de telefoon gewoon overgaan zonder op te nemen, dan schakelt deze automatisch door naar Remco
Opstarten van apparatuur uit nachtstand:
- Knop “start” indrukken op schakelaar onder sleutelkastje
Verlichting:
- Toiletten voor: knop in hal entree
- Kantine: alle knoppen achter de bar, draai dimmers overdag op max verlichting en in de avond juist wat minder fel
- Gang kleedkamers: knop rechts van klapdeuren
Deuren openen:
- Horecaruimte:
- Deur naar padelhal (draaiknop)
- Deur naar tennishal (sleutel zit op het slot)
- Deur naar squashhal (sleutel zit op het slot)
- Kleedruimtes beneden:
- Klapdeuren naar de kleedruimtes afsluiten (2 schuiven aan bovenzijde)
- Buitenpark:
- Dubbel deur naar terras (sleutel nodig, ook schuiven eraf)
Kassa:
- Kassalade in kassa doen (lade ligt op vaste plek)
- Als de kassa niet aanstaat dan het knopje rechtsonder het scherm indrukken
Vaatwasser in de keuken aanzetten:
- Als de stop eruit is dan deze eerst erin zetten en goed aandrukken. Dan het rooster eroverheen. Linker knop op touchscreen lang ingedrukt houden. Als er foutcode E1 komt te staan dan is de stop niet goed aangedrukt. Als de vaatwasser gaat piepen dan is het vaatwasmiddel naast de vaatwasser op. Nieuwe jerrycan staat ernaast.
Glazenspoelmachine bij koffie automaat aanzetten
- Touchscreen aanraken, dan rondje ingedrukt houden tot timer rond is
Stofzuigen
- Stofzuiger staat in meterkast (dubbele deur in de gang)
- Mochten er al gasten zijn dan kun je eventueel wachten tot ze de baan op gaan
Drankkoelingen achter de bar:
- Verlichting aanzetten bij de 2 glasdeur koelingen (klein zwart knopje)
- Glasdeur koelingen aanvullen (vanuit de koelcel!): flesjes frisdrank, sportdranken en bieren. Let op de THT en op bv nieuwe etiketten, "oud" dus vooraan.
- Fustenkoelingen aanvullen vanuit de grote koelcel in de bijkeuken
- Koeling 1: 2x Skuumkoppe, 2x De Koninck, 4x Franziskaner
- Koeling 2: wisselende bieren, minimaal 2 fusten per biersoort. Gewoon pils (Dommelsch) zit op rechtse tapkraan. Op de linkse kraan staat alleen bij grote drukte ook pils. Dit bier komt uit de tankkoeling die in de padelhal staat.
- Koelcel in bijkeuken bijvullen vanuit voorraadruimte achter. Eerst daarvoor de aangebroken kratten gebruiken in de rekken, daarna pas kratjes die op de grond staan.
- Alle kratten aanvullen, als je grote drukte verwacht dan ook extra kratten met hardlopers zoals: cola, ice tea green, jupiler, droge witte wijn
Sanitair ruimtes nalopen:
- Toilet papier vervangen als de rol (bijna) op is
- Nieuwe rollen liggen in de schoonmaakkast bij de garderobe en in de kast achterin de gang van de kleedruimtes (sleutelbosje met blauw sleuteltje hangt in sleutelkastje onder de klok van de bar)
- Sleutel van de rolhouders zit aan hetzelfde sleutelbosje en er ligt een losse
- Handdoekrol vervangen:
- Nieuwe rollen liggen in de schoonmaakkast. Is dezelfde sleutel als van de toiletrol houders. Hoe je een rol moet vervangen staat aan de binnenzijde van de rolhouder. Dit is een werkje wat je wel een keer eerder gedaan moet hebben. Oude rol met elastiek eromheen op de schoonmaakkast in de entree leggen.
- Wasbakken + toiletbrillen indien nodig schoonmaken: Blauw vaatdoekje gebruiken
- Douches:
- Lege flesjes weghalen
Leeggoed achter de bar naar de drankvoorraad ruimte en sorteren
- Alle flesjes moeten in bijbehorende kratten. Merken mogen door elkaar, maar afwijkende flesjes (meestal) niet. Je kunt kijken naar de volle kratten welke soort krat je kan gebruiken voor het leeggoed.
- Rivella, ranja: blauwe frisdrank krat
- Chocomelk: bruine frisdrank krat
- Juliper (Blue), Hoegaarden Radler, Liefmans: gele of bruine bierkrat
- Karmeliet en alle Leffe: iets hogere gele of bruine bierkrat
- Hertogjan 0.0 , Texels 0.0, Hoegaarden Rose: gewone bruine of zwarte bierkrat
- Bavaria 0.0 wit: blauwe (iets hogere) bierkrat
- Desperados: eigen bierkrat
Tafels en bar controleren / schoonmaken
Vloer entree, achter de bar en keuken dweilen (indien nodig)
- Kan met de hand (staat in meterkast) of met de dweilmachine: zorg voor watervulling met flinke scheut schoonmaakmiddel (staat in schoonmaakkast entree). Zorg ervoor dat de dweilmachine met het voetpedaal aan de rechtse kant op de lage stand staat. Als de accu leeg is kan deze opgeladen worden met de lader die in de achterbak van het apparaat zit.
Afvalbakken legen indien nodig:
- Prullenbakjes op de tafels en indien nodig in vaatwasser (let op kauwgom!)
- Prullenbakken in de tennishal
- Prullenbakken in de padelhal
- Prullenbakken buiten:
- Terras
- Padelbaan 2
- Tennisbanen (alleen in de zomerperiode)
- Beachveld
- Prullenbakjes op damestoiletten
- Prullenbakjes in herenkleedkamers (2x)
- Prullenbakje in dameskleedkamer
- Glasbak onder de spoelbak van de bar: De glascontainer staat buiten achter de houten poort
- Oud papier in bak onder trap bijkeuken: De papiercontainer staat buiten achter de houten poort
Nootjes aanvullen:
- Indien bijna laatste uit de zak, dan eerst zeven met mandje wat bij nootjesvoorraad in de keuken staat. Nieuwe zakken zitten in de kartonnen dozen in het rek naast de vriezer
Vriezer keuken aanvullen vanuit vriezers in voorraadruimte achter:
- Luxe hapjes (6 soorten) vanuit de voorraadbakken in vriezer 1. Deze bakken kunnen indien nodig weer bijgevuld worden vanuit vriezer 2
- Frikandellen uit vriezer om in 4-en te snijden (indien nodig)
- Tosti's (ham/kaas en eigen gemaakte kaas tosti’s)
- Panini’s (2 soorten)
- Frietjes en aardappelpartjes
- Kroketten (3 soorten):
- Zorg ervoor dat de kroketten niet aan elkaar vast gevroren zitten. Indien nodig eerst paneermeel onder uit bak halen.
- Frikandellen:
- Zorg ervoor dat de frikandellen niet aan elkaar vast gevroren zitten.
Sauzen aanvullen:
- Satésaus: emmer staat in koelcel, als deze op is dan in de drankvoorraad ruimte
- Tostisaus: meng mayo met een paar flinke scheuten chilisaus
- Mosterd: meng de 2 soorten mosterd (potten staan in het keukenrek naast de vriezer)
Computer achter bar aanzetten en scherm baanreserveringen activeren
OVERIGE WERKZAAMHEDEN:
Suikerpotjes en koffiemelk aanvullen:
Indien melkkannetje buiten de koeling heeft gestaan dan deze altijd door vaatwasser en opnieuw vullen
Als suikerpotjes vies zijn, door vaatwasser halen (let op dat alles goed droog is voor je de suiker terug doet)
Theedoos aanvullen:
Theezakjes staan onder frisdrankkoeling van de bar. Extra thee staat in de hangkast boven de vaatwasser in de keuken
Was:
Als de wasmand redelijk vol zit dan was draaien. De wasmachine staat op zolder achterin. 1 tab wasmiddel erbij en op 60 graden bonte was draaien en starten.
Als de was klaar is, dan ik droger. Draai op 60 minuten en controleer of de was droog genoeg is. Anders herhalen.
Was uit de droger opvouwen en opbergen in de keuken (achter de keukendeur)
Koffiemachine:
Controleer en vul indien nodig de silo’s. (voorraas staat onder frisdrankkoeling van de bar). Evt los poeder en korrels in de binnenkant van het koffieautomaat wegpoetsen.
Onderhoudswerkzaamheden:
Bar:
Witte matjes waar theeglazen op staan door vaatwasser
Flessen sterke drank van plateaus en schoonmaken
Lekroosters onder glaswerk schoonmaken
Trap naar dames kleedkamer schoonmaken
Keuken:
Afzuigkap roosters boven frietpannen door vaatwasser
Bestek door vaatwasser en goed afdrogen
Frituurvet vervangen
Aluminiumfolie grill vervangen
Bak met zachte broodjes controleren. Broodjes te oud? dan weggooien. Broodjes op? dan paasr nieuwe uit vriezer halen. Indien je een zak uit de vriezer haalt daan eerst de broodjes uit de zak halen, deze binnenste buiten keren en de broodjes terug in de zak doen. Zo worden ze niet nat van ontdooit ijs at altijd wat in de zak zit
Koelkast nakijken: etenswaren over de datum? Dan weggooien.
Kleedkamers:
Stofzuigen
Afvalbakken legen
Buiten:
Entree/parkeerplaats
Peuken en overige troepjes opvegen
BBQ’s schoonmaken
Planten watergeven (zomer)
Terras vegen
Tafels/stoelen netjes neerzetten
Kussens in loungebanken (bij goed weer)
Kantine:
Bierviltjes op de tafels aanvullen
Padelhal:
Los afval opruimen, tafels en banken met doekje afdoen
Trap stofzuigen/dweilen
Banen vegen met veegmachine
Squashhal:
Los afval opruimen
Banen stofzuigen
Bovenruimte:
Losse troepjes opruimen
Stofzuigen
Tafels/stoelen netjes neerzetten
Tennishal:
Stofzuigen met baanzuiger:
Indien accu leeg is dan aan oplader leggen
Tijdens het stofzuigen regelmatig de zwarte “klopper” gebruiken om filter schoon te houden
Filterbak controleren en indien nodig legen in afvalcontainer buiten
Overig:
Tafel 'vergeten voorwerpen' organiseren
Plastic statiegeld flesjes zakken controleren, eventueel zak vervangen
Sportartikelen aanvullen vanuit voorraadruimte boven (sleutel 8):
Ballen van verkoopwand
Lade met gripjes/squashballetjes
Tassenkast entree opruimen
Hoge spinnewebben aan het plafond en lichtkoepel bij entree met stofzuiger wegzuigen
Oude posters van evenementen die zijn afgelopen weghalen
Afvalcontainers aan de straat zetten. Het schema van de 3 containers hangt op de achterkant van de flesjeskoeling. Avond vooraf aan de ledigingdag de container aan de straatkant zetten. Container leeg? Zet hem dan terug achter de houten poort.
SLUITEN
Noodzakelijk:
Deuren sluiten:
Buitenpark:
Dubbel deur naar terras (sleutel nodig, ook schuiven erop)
Enkele deur van padelhal naar buiten dichttrekken
Shuifpui padelhal dichtschuiven en hendel omhoog draaien
Extra: check of nooddeur achter in tennishal en squashhal gesloten zijn
Horecaruimte:
Deur naar padelhal (draaiknop)
Deur naar tennishal (sleutel zit op het slot)
Deur naar squashhal (sleutel zit op het slot)
Klapdeuren naar de kleedruimtes (2 schuifsloten aan bovenzijde)
Zonwering ramen padelbanen met afstandbediening omlaag
Kassa lade opbergen en kassa lade open laten
Vriezers:
Alle vriezerdeuren in keuken en voorraadruimte controleren/aanduwen
Apparatuur in nachtstand zetten:
Knop “einde” indrukken op schakelaar onder sleutelkastje
Alle verlichting uit (verlichting gang / herenkleedkamers aan laten)
Alarm inschakelen en voordeur op slot
Sleutel:
Als je een eigen sleutel hebt, controleer dan of er wel een sleutel in het sleutelkastje hangt
Toets code in en draai 2 maal helemaal rond naar “open” en trek klepje open
Sleutel erin hangen en kastje weer dicht draaien
Als je een eigen sleutel hebt, dan controleren of de Hilten sleutel in het sleutelkastje hangt. Het kan namelijk gebeuren dat iemand geopend heeft die geen eigen sleutel heeft en deze binnen heeft gelegd.
Standaard:
Schoonmaken met geel vaatdoekje en sopje:
Bar:
Barblad, alles eraf, matjes door vaatwasser, blad afdoen
RVS lekroosters (ook onderkant)
Spoelbak leeg en schoonmaken
Tafels:
Bladen afdoen en losse rommeltjes in prullenbak
Keuken:
Alle bladen
Magnetron
Frietbak door vaatwasser
Rooster van de spoelbak schoonmaken (kan door vaatwasser)
Bar overig:
- Koffiemachine spoelen (instructie staat op zijkant, sleutel zit op koffieautomaat)
- Glazenspoelmachine uitzetten: op linker pijltje van display en dan op uit
Algemeen:
- Al het bestek door vaatwasser, inclusief de lades, goed afdrogen
- Barkrukken en stoelen rechtzetten
- Prullenbakken van keuken en bar legen
TROUBLESHOOTING:
- Als het gewone bier erg langzaam gaat lopen dan is de tank op en dient deze gewisseld te worden. Hiervoor, indien je dit nooit eerder hebt gedaan, graag Remco bellen als hij er niet is.
- Als alle speciaalbieren langzaam lopen dan het koolzuur nakijken/vervangen (fles staat onder de spoelbak van de bar)
- Als alle baanverlichting niet meer schakelt dan controleren of er geen groep uit ligt (kijk in meterkast (dubbele deur entree). Als op de computer achter de verlichtingslampjes een X staat, dan de voedingsadapter links van de schakelkast van de verlichting even eruit halen en weer terug in het stopcontact doen
- Als de verlichting van de buitenbanen padel niet (automatisch) aangaan als het donker wordt:
- Gebruik de afstandbediening bovenop lichtschakelkast en druk op knopje linksboven
- Als het computerscherm van de baanreserveringen niet reageert:
- Zwarte stekker links van het toetsenbord even eruit en erin
- Scherm weer aanzetten met knopje rechtsboven achter het scherm
- Als de kassa vastloopt
- Knopje rechtsonder het scherm even indrukken en scherm opnieuw laten opstarten
AFSPRAKEN MET VASTE GROEPEN
- Maandag
- 9:00-11:00 Cappuccino Cup: 2 indoor padelbanen
- Kosten: € ? p.p. + drankjes (geven ze zelf door)
- 9:00-11:00 Cappuccino Cup: 2 indoor padelbanen
- Donderdag
- 20:45-22:00 Squash/padelgroep: buiten padelbaan en 2 squashbanen
- Rond 23:00 grote schaal met snacks en evt extra's zoals stukjes rookworst, gehaktballen in plakjes, saté of spareribs
- Betalen afhankelijk hoe laat deelnemer weggaat:
- Tot 24:00 :€ 25,-
- Tot 01:00: € 30,-
- Tot 02:00: € 35,-
- 21:00-22:00 Tennisgroep De Laat (indoorbaan 1)
- Rond 23:00 plank met kaasjes, worstjes, bitterballen, frikandelletjes, vlammetjes, garnalen
- Betalen als ze tot het einde blijven zitten (meestal rond 01:00)
- € 40,- p.p.
- Als iemand eerder wegggaat dan alleen de drankjes laten betalen die hij op heeft
- 20:45-22:00 Squash/padelgroep: buiten padelbaan en 2 squashbanen
- Vrijdag
- 15:00 tot 17:00 Sambuca Cup: 2 indoor padelbanen
- Kosten: € 7,50 p.p. , aanslaan op "baanhuur", + drankjes (geven ze zelf door)
- Om 17:00 fles Sambuca op tafel en bijbehorende glazen borrelglaasjes. Grote schaal met frietjes en snacks (grote houten plank vol)
- 15:00 tot 17:00 Sambuca Cup: 2 indoor padelbanen
BIJ WARM WEER (ZOMER):
- GRAVELBANEN SPROEIEN
- INFO: 's nachts draait het sproeisysteeem 3x automatisch. De installatie kan ook handmatig aangezet worden, de 2 gravelbanen worden dan simultaan 5 minuten gesproeid (6 sproeiers tegelijk).
- INSTELLINGEN:
- Regelkastje van de grondwaterpomp (in METERKAST) moet op Aut staan
- Timer sproeiinstallatie (in METERKAST): druk 1x op RUN MANUAL PROGRAM (rechtsboven, even ingedruk houden)