Kerst-Nieuwjaarstoernooi

DEELNAME AAN DE EXTRA TOERNOOIEN ZIJN GRATIS VOOR DEELNEMERS AAN HET TENNISTOERNOOI (NORMAAL 5 EURO PER TOERNOOI; ZIE REGLEMENT) 

Reglement kersttoernooi 2019/2020  

1. Het toernooi wordt gespeeld van zaterdag 21 december 2019 t/m zondag 5 januari 2020.

2. Het TENNISTOERNOOI wordt gespeeld op de 4 binnenbanen (tapijt) van Allround Racket Centrum Hilten Hal, Slibbroek 2, 5081 NS Hilvarenbeek. Lidmaatschap van de K.N.L.T.B is geen vereiste. Er mag echter in dezelfde periode niet gespeeld worden in een ander toernooi, dit om het verzetten van wedstrijden te voorkomen.

a. LET OP: er wordt ook DOORDEWEEKS OVERDAG gespeeld en NIEUWJAARSDAG vanaf 13.00 uur. Indien je in 2 onderdelen wilt deelnemen dien je als koppel minimaal 2x overdag te kunnen spelen EN/OF op 2e kerstdag EN nieuwjaarsdag.

b. Geef de tijden waarop je niet kunt spelen zorgvuldig door, zodat de organisatie er altijd van uit kan gaan dat de wedstrijden gepland kunnen worden op de overige tijden! In het finaleweekend kan er slechts in uitzonderlijke gevallen rekening gehouden worden met opgegeven verhinderingen.

c.Het tennistoernooi wordt in alle categorieën (1 t/m 8, alleen dubbels) gespeeld in poule systeem van minimaal 3 koppels. Afhankelijk van het aantal poules wordt hierna verder gespeeld volgens een afvalsysteem of in kruisfinales.  Bij onvoldoende deelname in een bepaalde categorie kunnen er categorieën worden samengevoegd. Tevens kunnen koppels waarbij de dubbelspeelsterkte van beide deelnemers meer dan 2 categorieën verschilt worden ingedeeld in een voor hen "gemiddelde" categorie. Bij grote deelname kunnen categorieën, zonder kennisgeving vooraf, gesplitst worden in "tussencategorieën" (bv 6/7 of 7/8).

d. Deelname kan in maximaal 2 onderdelen, doch alleen wanneer beschikbaarheid dat toelaat (zie punt 3).

e. Deelname aan de categorieën 5 t/m 8 kan alleen wanneer de deelnemer op 31/12/2019 minimaal 18 jaar is. In uitzonderlijke gevallen kunnen personen met lagere leeftijd (i.c.m. een oudere persoon) toegelaten worden. In de categorieën 1 t/m 4 geldt er geen leeftijdsrestrictie.

f. Voor het dubbelspel zullen altijd beide spelers een formulier volledig moeten invullen! g. Er wordt in alle onderdelen gespeeld om 2 gewonnen sets (telkens met tie-break bij de stand 6-6). Daarnaast wordt er gespeeld volgens het beslissend punt systeem. Bij een stand van 40-40 (deuce) wordt er nog maar 1 punt voor de game-winst gespeeld. Bij het gemengd dubbel dient de persoon die ontvangt van hetzelfde geslacht zijn als de persoon die serveert. Bij de heren- en damesdubbel mag de ontvangende partij bepalen op wie er wordt geserveerd. Ontvangers mogen niet wisselen van kant om de service-return te slaan. Een eventuele 3e set zal alleen bestaan uit een super tie-break (tm 10 punten, 2 punten verschil).

h. Het inschrijfgeld bedraagt € 12,- per persoon per onderdeel.

i. Er wordt gespeeld met door de organisatie beschikbaar gestelde I.T.F. goedgekeurde ballen. Zorg altijd zelf voor tennisschoenen die geschikt zijn voor binnenbanen en dus niet afgeven op het tapijt.

j. De geplande wedstrijden worden per e-mail doorgegeven. Breng altijd je partner bij een dubbelspel zelf op de hoogte van de geplande wedstrijden, om misverstanden te voorkomen. Op de website (www.hiltenhal.nl) zijn alle schema's met speeltijden te raadplegen en worden deze dagelijks bijgewerkt. Houd de site dus regelmatig in de gaten!

k. De inschrijving sluit op zondag 15 december 2019.

l.  In gevallen waarin dit reglement niet voorziet is de beslissing van de wedstrijdleiding bindend.

3. Tijdens de 2 toernooiweken worden onder andere ook georganiseerd:

Vrijdag 27 december 2019;

DARTTOERNOOI van 14 tot 19 uur

Individuele inschrijving

Alle niveau’s

€ 5,- inschrijfgeld; GRATIS voor deelnemers aan het tennisttoernooi

€ 7,50 voor aansluitend deelname aan het Kerst Chinees Buffet

Zondag 29 december 2019;

SQUASHTOERNOOI van 11 tot 15 uur                                                                    Individuele inschrijving

Niveau: (enige) squashervaring

€ 5,- inschrijfgeld; GRATIS voor deelnemers aan het tennistoernooi

 

Zaterdag 4 (10 tot 22 uur) t/m zondag 5 januari (10 tot 17 uur);

PADELTOERNOOI i. Inschrijven voor max 1 onderdeel (HD/DD/GD)                         

Niveau: beginners t/m gevorderd

€ 5,- inschrijfgeld p.p.; GRATIS voor deelnemers aan het tennistoernooi