Reglement indoor competities

 1. Deelname aan de indoor competities is gratis voor leden van Hilten (minimaal lid tijdens de duur van de competitie).
 2. De kosten voor de competities zijn € 3,75 per wedstrijd, waarbij tevens voor tennisballen wordt gezorgd vanuit de organisatie. Het competitiegeld voor de gehele periode wordt middels een eenmalige automatische incasso afgeschreven.
 3. Alle spelers dienen minimaal 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn.
 4. Er wordt gespeeld om maximaal 2 gewonnen sets. Bij de stand 6-6 eindigt de set (er wordt er dus geen tie-break gespeeld).
 5. De eindstand is de stand als de bel (na 1 uur spelen) gaat; het spel ligt dan dus gelijk stil.
 6. Puntentelling:  Het aantal behaalde games telt als punten.
 7. Er dient met tennisschoenen met schone zolen gespeeld te worden, die zeker niet afgeven op het tapijt.
 8. Probeer altijd eerst een invaller (maximaal van gelijke speelsterkte en/of poule) te vinden, alvorens een wedstrijd te verzetten (minimaal 1 dag vooraf). Telefoonnummers en/of mailadressen zijn op te vragen bij Hilten.
 9. Het verzetten van een wedstrijd op de dag zelf mag door het koppel dat afgezegd wordt geweigerd worden, en mag de keuze maken om de wedstrijd te claimen (=30 punten) of opnieuw te plannen. Als een koppel voor de 2e maal een wedstrijd tegen dezelfde tegenstanders wil verzetten (ook al is dit op tijd), mag het koppel dat afgezegd wordt bepalen of ze de wedstrijd willen claimen (=30 punten) of alsnog willen verzetten. Als een wedstrijd niet opnieuw gepland kan worden, dan verliest het koppel dat de geplande wedstrijd wil verzetten reglementair met 6-0 6-0. Als een koppel niet komt opdagen mag het koppel dat wél aanwezig is beslissen of de wedstrijd opnieuw gepland wordt, of dat zij de wedstrijd claimen (=30 punten). Restitutie van (een deel van) het competitiegeld in geval een wedstrijd niet gespeeld wordt is niet mogelijk.
 10. Een wedstrijd die niet gepland staat vanwege de opgegeven verhinderingen van beide koppels dient de wedstrijd door de spelers in onderling overleg gepland te worden.
 11. De uitslag van een wedstrijd dient opgeschreven te worden op het uitslagenbord in de horecaruimte, waar de gehele dagplanning en baanindeling is te zien. De poule standen worden op internet dagelijks bijgewerkt.
 12. De wintercompetitie wordt gespeeld in 2 periodes. De eindstand in de poule is mede van belang voor de poule indeling voor de volgend periode. De 1e plaats in de poule (goed voor promotie, behalve voor de hoogste poule uiteraard) wordt bepaald door het koppel met de meeste punten, tenzij een ander koppel met minder punten alle wedstrijden gewonnen heeft . Zo wordt de laatste plaats in de poule (=degradatie, behalve voor de laagste poule) bepaald door het koppel met de minste punten tenzij er een ander koppel is wat alle wedstrijden heeft verloren. De eindstand van de laatste periode is mede bepalend voor de indeling van de daaropvolgende winter. De indeling van de poules is, naast de eindstand, ook afhankelijk van de grootte van de poules (rekening houdend met nieuwe koppels en koppels die afvallen) én de voorkeur van de koppels (rekening houdend met de voorgaande gevallen) die in aanmerking komen voor degradatie/promotie.
 13. Bij de poule indeling wordt er rekening gehouden met:
  1. De eindstand van de afgelopen periode
  2. De actuele speelsterkte
  3. De resultaten bij andere toernooien/competities
 14. Bij de planning indeling wordt er (zoveel mogelijk) rekening gehouden met:
  1. Baanbeschikbaarheid
  2. Verhinderingen van de 4 spelers
  3. Maximale wachttijd van 1 uur tussen 2 wedstrijden op 1 dag
  4. Verdeling van wedstrijden over de gehele speelperiode
  5. Voorkeuren van spelers
 15. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de wedstrijdleiding.